Nedovoljno razvijenim općinama u TK milion KM, za pet projekata

 S ciljem podrške nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave na području Tuzlanskog kantona, danas su u Ministarstvu privrede TK potpisani ugovori za pet projekata u ukupnoj vrijednosti  milion KM.

Riječ je o ulaganju u privredni razvoj općine Teočak, rekonstrukciju putne infrastrukture na području općine Sapna, asfaltiranju i sanaciji lokalnih puteva u općini Čelić, rekonstrukciji putne infrastrukture na području općine Kladanj i asfaltiranju i rekonstrukciji lokalnih puteva na području općine Doboj Istok.

Ministar privrede Mevludin Hodžić kazao je da se radi o ukupno milion KM koje su dodijeljene u skladu sa razvijenošću općina koje su kandidirale projekte.

 – Zakon o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u TK daje precizne kriterije komisiji za pravilnu raspodjelu sredstava. Radi se o ujednačenim kriterijima – rekao je ministar Hodžić.

Novčana sredstva se dodjeljuju na osnovu kriterija koji su utvđeni u zakonu, a namijenjena su za finansiranje isključivo razvojnih projekata jedinica lokalne samouprave.

Pet lokalnih samouprava koje se nalaze na listi projekata iz Programa javnih investicija općina sa područja TK, kandidovale su projekte nakon što je bio objavljen javni poziv.

Komisija za izradu Programa javnih investicija Tuzlanskog kantona, imenovana od  Vlade Kantona, pregledala je i ocijenila dostavljene projekte u skladu sa uslovima i kriterijima nakon čega je donesen i Program o finansiranju projekata u 2021. godini.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU