Nekoliko medalja za pčelare iz Škahovice !

Nedaleko od Gračanice, tačnije u mjestu Škahovica, zatičemo nasljednika ovog malog biznisa, Izudina Okića. Rad s pčelama je održavao sam nakon smrti svog oca Osmana.

nekoliko medalja za pčelare iz škahovice !

Svjesni mnogobrojih koristi koje donosi ” marljive” pčelice, radu su se pridružili Izudinova kćerka Selma te njen suprug Jasmin. Proširili su pčelinjak na 150 košcnica. Posjeduju dva pčelinjaka , jedan se nalazi u Sjenini-Trebava a drugi u Škahovici.

Pored prodaje meda proizvode propolis, polen u medu, matičnu mliječ, perga, proizvodnja matica, rojeve i ostale preparate na bazi meda i propolisa.

Med se prodaje iskljucivo na sajmu i na kucnom pragu.

Na jučerašnjem sajmu održanom u Srebreniku ove porodične udružene ruke ostvarile su izuzetne rezultate.

nekoliko medalja za pčelare iz škahovice !

“Danas smo osvojili 5 zlatnih medalja. Ja sam osvojila zlatnu medalju za najbolji bagremov med. Izudin Okic zlatne medalje za cvijetni i bagremov med. Jasmin Nuric zlatne medalje za cvijetni i lipov med. Zahvaljujemo se organizatorima sajama na gostoprimstvu i dobrodošlici! Na ovogodišnjem takmičenju u kvaliteti meda, naš med je ispunio sve tražene standarde i osvojili smo zlatne medalje. Naš bagremov med je bio najbolji med sajama. Naše drage pčelice proizvode najkvalitetniji med.”- za naš portal kazala je vrijedna Selma.

nekoliko medalja za pčelare iz škahovice !

Direktne koristi koje dobiju pčelarstvom (med,propolis, polen u medu, matičnu mliječ, perga, proizvodnja matica, rojeve i ostale preparate na bazi meda i propolisa) ,možete pronaći kod vrijedne male udruge na kontakte : 061/606-787 (Selma Nurić) ,te 061/583-378 (Izudin Okić).

KORISNO !

“Nijedna pčela vam nikada nije poslala račun…priroda je besplatna, jer se ne fakturira, jer nije na cijeni, jer se njome ne trguje na pijacama, skloni smo to ignorirati.”- Pavan Sukhdev.

Indirektna korist koju daje pčelarstvo oprašivanjem poljoprivrednog bilja, znatno je veća od direktne, za oko 100 do 150 puta, jer u prirodi oko 80% biljaka su entomofilne (biljke koje oprašuju insekti). Oko 150 kulturnih biljaka na području Balkana zahtjeva oprašivanje pomoću pčela.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU