back to top

Nogomet:Drugoligaši Sjevera završili polusezonu

Današnjim odigravanjem 15.kola Druge lige Federacije BiH-Sjever, spuštena je zavjesa na jesenji dio prvenstva.Prvi do cilja stigli su fudbaleri Dinama iz Donje Mahale koji su danas savladali Mladost iz Domaljevca rezultatom 4:1.

Na ruku Dinamovcima išao je i rezultat utakmcie Radnički-Svatovac koju su domaćini dobili identičnim rezultatom kao i Dinamo.Dakle, Radnički-Svatovac 4:1.

U ostalim susretima postignuti su slijedeći rezultati:Omladinac-Priluk 3:2, Dizdaruša-Mladost Kikači 4:2, Napredak-Bosna Mionica 2:2, Prokosovići-Seona 0:2, Bosna Kalesija-Lokomotiva 6:2 i Orahovica-Sloga 5:3.

Prva na tabeli je ekipa Dinama sa 33 boda, bod manje ima Svatovac,dok je Orahovica na 3.mjestu sa 29 bodova.Po 27 bodova osvojili su Bosna Kalesija i Lokomotiva iz Miričine na 5.mjestu.

Jedini predsatvnik Grada Živinice, ekipa Priluka, osvojila je 19 bodova i zauzima 12.mjesto na tabeli.U opasnoj zoni su Mladost iz Domaljevaca sa 12 bodova i zauzima 15.mjesto na tabeli, dok je na začelju sa samo jednim bodom ekipa Prokosovića.

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU