Tuzla vijestiNovi dresovi za fudbalere Slobode

Novi dresovi za fudbalere Slobode

Novi dresovi za fudbalere Slobode u nastavku sezone

Tuzlanska Sloboda u nove utakmice Premijer lige ulazi sa garniturom novih dresova

Na novom specijalno dizajniranom ruhu mogu se primijetiti simbolični detalji kroz koje je zadržan dašak prošlosti i prepoznatljivosti, ali i novi koji predstavljaju borbu i požrtvovanost igrača te kontinuitet i dušu Slobode, objavljeno je na službenoj stranici kluba.

-Oglašavanje-

Nove garniture dresova su u prepoznatljivoj crveno – crnoj boji za domaće i bijelo – zlatnoj za gostujuće utakmice, ali sa novim dizajnom za prvotimce sa Tušnja.

Novi dresovi za fudbalere Slobode
Novi dresovi za fudbalere Slobode

Uz to, neizostavan motiv je i molekula soli na boku za ekipu iz Tuzle. Imena i brojevi fudbalera ispisani su identičnom zlatnom bojom koja krasi grb kluba. Dresovi u kojima će naši igrači zablistati na Tušnju nastavljaju stogodišnju tradiciju crveno – crne kombinacije, ali uz posebnu ”fierce” crvenu’’ boju koja u prevodu sa engleskog znači “neustrašiva’’.

Novi dresovi za fudbalere Slobode
Novi dresovi za fudbalere Slobode

”Naše fudbalere u novim dresovima, koji su poručeni još u februaru, ćemo moći vidjeti već u subotu u derbiju protiv Sarajeva na stadionu Tušanj od 19 sati, a ono što će posebno obradovati simpatizere i navijače kluba jeste da će dresovi biti dostupni za kupovinu u fan shopu FK Slobode odmah, za dostavu u septembru”, istakli su.

Uspješna saradnja sa glavnim sponzorima se nastavlja i ove godine, te će na grudima ponovo zablistati logo vodeće kladionice u BiH WWIN , dok se na leđima ponovo nalazi logo Tuzlanske Pivare , sa kojima je klub u razgovorima o proširenju saradnje.

Podsjećamo, fudbaleri tuzlanske Slobodne sutra u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju dočekuju Sarajevo.

Sloboda nakon pet kola zauzima prvo mjesto na tabeli, bez izjednog poraza, ali trener Tuzlaka ističe da ne žele nikakvu euforiju, te da rade u miru i tišini. U ovoj utakmici očekuju pobjedu, mada pozivaju na oprez navodeći da Sarajevo ima maksimalan učinak u gostima.

Popularno ovih dana