02.12.2021
10 C
Tuzla

Novi singl ”100 days” tuzlanske grupe Urban Instinkt

-

Tuzlanska grupa Urban Instinkt predstavlja četvrti po redu singl s albuma “Bijes” koji bi se trebao pojaviti u januaru 2022. godine.

Pjesma “100 days” govori o čovjeku koji proživljava sav stres i anksioznost u periodu lockdowna zbog svjetske pandemije virusa, ističu iz Urban Instinkta. Muzika za ovu pjesmu je napravljena u vrijeme samog vrhunca pandemije.

Video spot i singl premijerno je predstavljen 9. oktobra na svjetski poznatom YouTube kanalu HARDCORE WORLDWIDE koji je vodeći kanal posvećen isključivo hardcore bendovima iz cijelog svijeta.

Pjesma kao i cijeli album snimljena je u studiju Cirith Ungol kod producenta Dražena Kecmana koji, osim produkcije, potpisuje miks i mastering albuma. Video spot je radila ekipa Salt and Flow iz Tuzle, a snimatelj i producent je Vedran Haračić.

Ekipa Urban Instinkta:

Mirza Čardžić Charge (vokal i bass gitara), Amer Kanradžić Sledž (vokal), Edin Muminović (gitara), Mirza Mita Halilagić (gitara), Sead Hadžić Sejo (bubanj) i Tarik Šukalić Tare (vokal i prateći vokal).

Preminuo je Salih Tučić

S tugom u srcu obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naš voljeni Tučić (Mujo) Salih 1941-2021 preselio na ahiret u utorak, 30.11.2021. godine...