Tuzla vijesti TK iz minute u minutuNovi singl ''100 days'' tuzlanske grupe Urban Instinkt

Novi singl ”100 days” tuzlanske grupe Urban Instinkt

Tuzlanska grupa Urban Instinkt predstavlja četvrti po redu singl s albuma “Bijes” koji bi se trebao pojaviti u januaru 2022. godine.

Pjesma “100 days” govori o čovjeku koji proživljava sav stres i anksioznost u periodu lockdowna zbog svjetske pandemije virusa, ističu iz Urban Instinkta. Muzika za ovu pjesmu je napravljena u vrijeme samog vrhunca pandemije.

Video spot i singl premijerno je predstavljen 9. oktobra na svjetski poznatom YouTube kanalu HARDCORE WORLDWIDE koji je vodeći kanal posvećen isključivo hardcore bendovima iz cijelog svijeta.

Pjesma kao i cijeli album snimljena je u studiju Cirith Ungol kod producenta Dražena Kecmana koji, osim produkcije, potpisuje miks i mastering albuma. Video spot je radila ekipa Salt and Flow iz Tuzle, a snimatelj i producent je Vedran Haračić.

Ekipa Urban Instinkta:

Mirza Čardžić Charge (vokal i bass gitara), Amer Kanradžić Sledž (vokal), Edin Muminović (gitara), Mirza Mita Halilagić (gitara), Sead Hadžić Sejo (bubanj) i Tarik Šukalić Tare (vokal i prateći vokal).

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU