back to top

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Tuzle

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzle  koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i  Registar klijenata, da u periodu od 01.12. do 20.12. 2023. godine u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu mogu prijaviti privatne poljoprivredne površine koje obrađuju, a koje nisu upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava iz razloga što za iste ne posjeduju dokaz o vlasništvu, ugovor o zakupu ili drugi dokaz o korištenju poljoprivrednog zemljišta.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva razmatra opcije koje bi omogućile upis takvog poljoprivrednog zemljišta u Registar poljoprivrednih gazdinstava, a prvi korak u tom procesu je prikupljanje što tačnijih podataka o površinama i kategorijama takvog zemljišta.

Prijave se podnose usmeno u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla, svakog radnog dana od 8 do 12 sati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla, ili putem telefona 035/307-386.

Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu.

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU