GračanicaObavještenje o doniranju za Tursku i Siriju –...

Obavještenje o doniranju za Tursku i Siriju – .

Mjesna zajednica Donja Lohinja
Mjesna zajednica Donja Lohinja i Udruženje žena “Ruža” Donja Lohinja vrši prikupljanje humanitarne pomoći nastradalima u zemljotresu Republike Turske i Sirije.U saradnji sa sa Emmausom dobili smo upute šta donirati.Pošto je jako hladno možete donirati vreće za spavanje ,deke ,odjeću ,obuću,pelene ,igračke i prehranbene proizvode sa dobrim rokom trajanja.Sve gore navedeno možete dostaviti Utorak 14.02.2023 god od11:00-13h sala Doma Kulture Donja Lohinja.

MZ Buk
Na području grada Gračanica zajedno sa humanitarnom organizacijom MFS EMMAUS pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za nastradale građaneTurske i Sirije, koje je zadesila ova teška tragedija.
Svi koji su zainteresovani da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji mogu donirati sredstva prikazana na slici (zimska odjeća i obuća, higijenska sredstva, deke, konzervirane i suhe prehrambene namirnice, dječiju hranu, grijalice i slično).
Donirana sredstva će se prkupljati u prostorijama područne škole Buk u nedjelju (12.02.) od 12:00 do 16:00 sati,
te u ponedjeljak (13.02.) i utorak (14.02.) u periodu od 7:00 do 14:00 sati.
Kao i uvijek do sada i ovaj put budimo solidarni i pomozimo one kojima je pomoć potrebna!

MZ Pribava
U nedjelju u prostorijama čitaonice od 10-17 sati. Sva prikupljena pomoć kreće za Tursku I Siriju odmah u ponedjeljak. Dostavu pomoći na lice mjesta vrši međunarodna humanitarna organizacija “MFS EMMAUS”. Akcija se organizuje u saradnji vijeća MZ Pribava, udruženja žena pribava kao I drugih organizacija sa područija MZ Pribava.

MZ SOKO
Naš humanitarni punkt za prikupljanje pomoći za lica pogođena razornim zemljotresom bit ce otvoren od danas i ostaje otvoren do srijede. Akcija se provodi pod pokroviteljstvom Grada Gračanica, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Emmaus.
Svoje pakete pomoći možete ostaviti u sali MZ Soko na Jazu, a šta poslati stoji vam na slici u prilogu.
Pokažimo svoju humanitarnost i pomozimo našoj braći i sestrama u ovim teškim trenucima.

MZ Škahovica
Na osnovu odluke Grada Gračanica i MFS Emmaus o prikupljanju pomoći u zemljotresu stradalom stanovništvu u Republici Turskoj i Siriji, a čija se odluka odnosi na prikupljanje pomoći po mjesnim zajednicama, VMZ Škahovica tim povodom je dana 10.02.2023 godine održalo sjednicu Vijeća MZ Škahovica u proširenom sastavu sa UG “Izvor” i UG “Behar”, na kojoj je odlučeno da se zajedničkim snagama uključe u akciju prikupljanja pomoći zajedno sa našim sugrađanima iz MZ Škahovica. Punkt za prikupljanje pomoći u MZ Škahovica je u sali društvenog doma (subota-nedjelja) u vremenskom periodu od 10:00 do 16:00 sati .Za period od ponedjeljka do srijede pomoć se može ostaviti pozivom na broj dežurnog koji će biti isturen na oglasnoj ploči mjesne zajednice.
Preporuke najpotrebnijih predmeta koje možete poslati se nalaze na slici u ovoj objavi.
Dobro se boljim vraća!

 


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU