GračanicaObavještenje o obavezi obrtnika da usklade svoje poslovanje...

Obavještenje o obavezi obrtnika da usklade svoje poslovanje sa važećim Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima u F BiH – .

Obavještavaju se obrtnici i osobe koje obavljaju obrtničku/srodnu djelatnost na području Grada Gračanica, na osnovu odredaba Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima(„Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“, broj: 35/09) (stari zakon), da su dužni uskladiti svoje poslovanje sa Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“, broj: 75/21) (novi zakon) koji je stupio na snagu 30.9.2021. godine.

Članom 82. stavak 1. novog Zakona propisano je: „Obrtnici i osobe koje obavljaju srodne djelatnosti, a kojima je obavljanje djelatnosti odobreno prema ranijim propisima, uskladit će svoje poslovanje sa odredbama ovog zakona u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovog zakona.“

S tim u vezi, obrtnici i osobe koje obavljaju srodne djelatnosti, kojima je obavljanje djelatnosti odobreno prema ranijim propisima, a koji još nisu podnijeli zahtjev za usklađivanje poslovanja sa novim Zakonom, obavezni su Službi za poduzetništvo, lokalni razvoj i finansije-Odsjek za privredu, poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Gračanica, podnijeti isti, a najkasnije do 30.09.2022. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za poduzetništvo, lokalni razvoj i finansije ili putem telefona: 035 700-863. Zahtjev za usklađivanje i Izjava o ispunjavanju minimalno tehničkih i drugih uslova za obavljanje obrtničkih i srodnih djelatnosti, može se preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima (šalter sala – Info centar) Grada Gračanica.

Uplata takse u iznosu od 15,00 KM vrši se na žiro račun – ASA banka naša i snažna d.d., broj: 1401020310000732; vrsta prihoda: 722 131; općina: 035. banka naša i snažna d.d., broj: 1401020310000732; vrsta prihoda: 722 131; opića: 035.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU