Obavještenje- Udruženje penzionera/umirovljenika grada –

U cilju nastojanja Saveza Udruženja penzionera/umirovljenika u Federacije BiH za izmjene i dopune zakona PIO/MIO, Savez želi da se ravnopravnije tretiraju penzioneri korisnici tkzv. srazmjernih penzija,,tj penzije koje  penzioneri primaju iz Federacije BiH, Republike Srpske, kao i država bivše Jugoslavije i dr.

S tim u vezi Udruženje penzionera/umirovljenika grada obavještava svoje članove i druge penzionere o prikupljanju podataka  za penzionere koji primaju srazmjerne penzije iz Federacije BiH, Republike Srpke kao i iz država okruženja Srbije, Hrvatske, Slovenije i drugih.

Pomenuti penzioneri/umirovljenici, korisnici srazmjernih penzija treba da se sa čekovima penzija koje primaju iz  spomenutih država ili Republike Srpske, treba da se jave predsjednicima u mjesnim organizacijama penzionera i povjerenicima u svom kvartu-mahali.

Ako je ukupan zbir svih primajućih, srazmjernih penzija, do minimalne penzije u FBiH od 538,27 KM, ovi penzioneri treba da se jave za evidenciju. Sva primanja veća od 538,27 KM se ne evidentiraju.

Rok za prijavu ovih korisnika srazmjernih penzija organizacijama je do petka 24.11.2023. godine.


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU