Od ponedjeljka komercijalno testiranje na COVID 19 na UKC-u Tuzla

Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC Tuzla) od ponedjeljka počinje s pružanjem usluga komercijalnog testiranja na COVID.

Kako naglašavaju u saopćenju za javnost, uzimanje uzoraka za testiranje će se vršiti u Zavodu za mikrobiologiju Poliklinike za laboratorijsku dijagnostiku u dva termina (od 10 do 11 sati i od 15 do 16 sati). Rezultati testiranja će se izdavati od 18 do 19 sati, za uzorke koji su uzeti u jutarnjim terminima.

-Za uzorke uzete u poslijepodnevnim terminima, rezultati testiranja će se izdavati naredni dan od 08 do 10 sati. Nalaz se izdaje na jednom od službenih jezika u BiH i na engleskom jeziku. Plaćanje će se vršiti na licu mjesta – navode iz UKC Tuzla.

Na osnovu Odluke Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH (broj: 02/IV-01-1-347-1/20 od 04.12.2020.), koja se primjenjuje od 07.12.2020. godine došlo je do smanjenja cijene testiranja na COVID (Real time PCR za detekciju SARS-COV-2) čija cijena trenutno iznosi 96 KM bez PDV-a. Za komercijalno testiranje se obračunava PDV i cijena sa PDV-om iznosi 112,32 KM.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU