02.12.2021
10 C
Tuzla

Određen jednomjesečni pritvor za Almira Jatića iz Tuzle

-

Općinski sud  Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Almira Jatića (36) iz Tuzle.

Pritvor je zbog postojanja osnovane sumnje da je u saučesništvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a što se vezuje za veću količinu opojne droge ecstasy (MDMA) i amfetamin koja je pronađena u tuzlanskom naselju Bare u septembru 2019. godine.

”Jatić je osumnjičen da je sa njemu poznatim  saučesnicima tokom 2019. godine, radi dalje prodaje, u dvorištu kuće u tuzlanskom naselju Bare, držao zakopano u zemlji, u vrećama i plastičnom buretu,  više pakovanja sa oko 7300 tableta opojne droge ecstasy i više pakovanja praškaste droge amfetamin u ukupnoj  količini od oko 11 kilograma”, istakli su iz Tužilaštva TK.

Po nalogu Tužilaštva i naredbi Općinskog suda Tuzla 3. novembra 2021. godine, nakon duže istrage provedene sa  Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK,  izvršen je pretres porodične kuće Jatića u Tuzli, kada je pronađena manja količina opojne droge amfetamin.

 Ranije je DNK vještačenjem utvrđeno poklapanje   bioloških tragova izuzetih od Jatića sa biološkim tragovima pronađenim na drškama  vreća u koje je bila upakovana i zakopana droga 2019. godine.

Nakon obavljenog pretresa Jatić je lišen slobode te je obavljena kriminalistička obrada. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni je predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.Istraga u ovom predmetu se nastavlja u saradnji sa Odsjekom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP-a TK.

TKT Fest: Pogledajte predstavu Münchhausen

Igranjem predstave “Medeja” u režiji Damira Altumbabića i produkciji Akademije dramskih umjetnosti Tuzla obilježena je treća noć XIX TKT Festivala, a nagradu za najbolju...

Brojni radari na putevima TK