TuzlaOdržan Kolegij gradonačelnika, glavna tema aerozagađenje

Održan Kolegij gradonačelnika, glavna tema aerozagađenje

Održan Kolegij gradonačelnika Tuzle

U ponedjeljak, 13.2.2023. godine, u objektu Kuća prirode na Ilinčici, održana je 27. sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle. Na sjednici su, između ostalog razmatrani prijedlozi Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara kasarna-Kampus Univerziteta u Tuzli”, Odluke o provođenju Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara kasarna-Kampus Univerziteta u Tuzli” i Odluke o usvajanju Regulacionog plana prostorne cjeline ZBR „Stara kasarna-Kampus Univerziteta u Tuzli”.

Sjednici je prisustvovala rektorica Univerziteta u Tuzli, dr. Nermina Hadžigrahić, sa saradnicima, koja se zahvalila gradskim službama na saradnji u pripremi nacrta i prijedloga Regulacionog plana Kampusa, te naglasila da se radi o otvorenom konceptu Kampusa, koji će doprinijeti ukupnom razvoju zajednice.

Na Kolegiju su razmatrani prijedlozi Odluke o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava za sufinansiranje mjera poboljšanja energijske efikasnosti i mjera smanjenja aerozagađenja na području grada Tuzle i Odluke o postupku i uslovima za dodjelu sredstava za subvencioniranje troškova sanacije zajedničkih dijelova zgrada. Utvrđen je prijedlog Odluke o bratimljenju Grada Tuzle i Grada Rijeke, te Izvještaj o upravnom rješavanju za 2022. godinu, te razmatrana Informacija o početku aktivnosti u realizaciji nabavljenog programskog rješenja upravljanja registrom gradske imovine. Svi materijali će biti upućeni na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici Gradskog vijeća.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU