Održan prvi napredni kurs iz ehokardiografije u BiH

održan prvi napredni kurs iz ehokardiografije u bihUdruženje kardiologa u BiH u Kući srca 27. i 28.10.2023.godine u Sarajevu je organizovalo prvi napredni Kurs iz oblasti naprednih ehokardiografskih metoda u dijagnostici srčanih oboljenja.

Organizatori su bili prof. Zumreta Kušljugić, predsjednica Udruženja i Radne grupe za valvularne bolesti srca, te predsjednik Radne grupe mladih kardiologa Milan Gluhović. Edukator kursa je bila prof. Zorica Mladenović predsjednica Ehokardiografskog udruženja Srbije.

Kurs su tehnički podržale firme Philips BiH i Evrope i Medicom Bijeljina, koji su sa radnim stanicama sa softverima vještačke inteligencije i premijum ehokardiografskim aparatom obezbjedili edukaciju po najvišim evropskim stardardima.

Učesnici su bili ljekari iz UKC Sarajeva, UKC Tuzla, UKC Republike Srpske, Centar za srce Sarajevo, MIB Tuzla, OB Sarajevo, OB Istočno Sarajevo, KB Zenica, OB Bihać, te OB Mostar koji su imali priliku da unaprijede svoje znanje iz napredne ehokardiografske procjene desnoga srca i valvula.

Veliko hvala svim partnerima u ovom važnom edukativnom programu koji je otvorio vrata edukacije iz naprednih ehokardiografskih modaliteta u našoj zemlji.Udruženje kardiologa u BiH nastavlja svoju edukativnu aktivnost i čeka nas još puno interesantnih i kvalitetnih programa do kraja godine.

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU