TK INFOOdržan sastanak predstavnika Grada Tuzla i Termoelektrane, evo...

Održan sastanak predstavnika Grada Tuzla i Termoelektrane, evo šta je dogovoreno

Kako je ranije najavljeno, u utorak, 20. decembra, u Termoelektrani Tuzla, održan je radni sastanak kojem su  prisustvovali Direktor Termoelektrane Tuzla Izet Džananović i Tehnički direktor Mirza Berberović, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić, direktorica i pomoćnik direktora za tehničke poslove Centralnog grijanja d.d. Tuzla Nermina Babajić i Suljo Sarić, te šef odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle Nedžad Delić.

Povod za održavanje ovog sastanka bila je analiza postojećeg stanja u proizvodnji, prenosu i distribuciji toplotne energije, te definisanje plana za realizaciju aktivnosti iz Elaborata o investicionom ulaganju u rekonstrukciju sistema daljinskog grijanja (dionica Sistema daljinskog grijanja u TE Tuzla i magistralni vrelovod).

Realizacija definisanih aktivnosti iz Elaborata će za rezultat imati sigurnije i kontinuirano snabdijevanje krajnjih korisnika toplotne energije Grada Tuzle i stvaranje tehničkih pretpostavki za razvoj i proširenje Sistema daljinskog grijanja Tuzla. U ovom kontekstu, dogovoren je nastavak dosadašnje sinergije djelovanja Gradske uprave, Centralnog grijanja d.d. i Termoelektrane Tuzla, kroz partnerski odnos i koordinaciju svih aktivnosti.

Predstavnici Termoelektrane su upoznali v.d. gradonačelnika Lugavića da je za Termoelektranu danas i ubuduće, glavni prioritet kontinuirana i kvalitetna isporuka toplotne energije za građane Tuzle. Potvrđeno je da će Blok 6 Termoelektrane Tuzla, od kraja januara, biti u probnom radu u toplifikacionom režimu rada što će značajno unaprijediti kvalitet i kontinuitet u radu Sistema daljinskog grijanja Tuzla. Razgovaralo se i o budućnosti Bloka 3 u smislu njegove rekonstrukcije i prevođenja bloka na rad sa ekološki prihvatljivim gorivom, za šta su već počele aktivnosti JP Elektroprivrede BiH sa EBRD-om.

Ono što posebno zanima sve stanovnike Tuzle, od strane predstavnika Termoelektrane iznesena su uvjeravanja da je u toku proces javne nabavke postrojenja  za odsumporavanje dimnih gasova na Bloku 6, te da je završen Idejni projekat, a izdata je i okolinska dozvola.

Učesnici sastanka su se složili da je svima cilj nastaviti sa dosadašnjom saradnjom i zajednički pristupati rješavanju svakog problema u sistemu proizvodnje i isporuke toplotne energije. Saradnja Grada Tuzle, Termoelektrane Tuzla i Centralnog grijanja d.d. Tuzla je nešto čemu treba pristupati strateški, bez politizacije, kako bi građani bili prioritet, dogovoreno je na sastanku, navodi se u informaciji Grada Tuzla.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU