Održan sjajan Božićni koncert u jazz atmosferi u Tuzli

Na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona održan je Božićni koncert u organizaciji HKD Napredak podružnice Tuzla i Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla.

Pred publikom u Tuzli nastupili su Matija Dedić, te tri vokala Lidija Bajuk, Amara Mistrić i Sara Renar.

Matija Dedić je hrvatski pijanist i jedan od najpoznatijih hrvatskih muzičara. Nastupao je u mnogobrojnim europskim državama te u Brazilu i SAD-u. Komponuje za televiziju i kazalište. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva kompozitora za najboljega jazz-kompozitora, te višestruki dobitnik nagrada Status i Porin za najbolje jazz-albume i instrumentalne izvedbe.

– Mi smo navikli dosadašnjih godina da imamo koncerte klasične glazbe, da dovodimo klape, tamburaške orkestre, a ove godine koncert je bio u toj nekoj jazz atmosferi, poručili su iz tuzlanske podružnice HKD Napredak.

Koncert je organizovan u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Iza HKD Napredak je ove godine niz koncerata, likovna kolonija Breške, osnovan je Napretkov trio, a ovo kulturno društvo uspješno vodi i svoj online medij.

Narednu godinu planiraju puni entuzijazma i već u januaru će organizirati “Napretkove dane” u Tuzli, uz desetak značajnih manifestacija.

Kako su poručili iz HKD Napredak, Božićni koncert je dar Gradu Tuzli i način da radosni uđemo u kršćanski blagdan.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU