Održana 28. sjednica Gradskog vijeća Srebrenika

28. redovna sjednica Gradskog vijeća održana je u Srebreniku uz prilično obiman dnevni red i nekoliko bitnih usvojenih odluka koje se prije svega odnose na razvoj privrede i poljoprivrede na ovom području.Na samom početku sjednice Gradskog vijeća usvojena je Deklaracija o  osudi nasilja protiv civilnog stanovništva u pojasu Gaze i Izraelu i poštovanju zakonskih i humanitarnih obaveza.

Vijećnici Gradskog vijeća podržali su i odluku koja se odnosi na pravo građenja na lokalitetu buduće privredne zone Tinja Gornja putem javnog nadmetanja – licitacije,što je jedan od bitnih i posljednjih koraka za stavljanje ove zone u funkciju.

Gradski vijećnici u Srebreniku podržali su i program poticaja poljoprivrednoj proizvodnji kojim su predviđena duplo veća sredstva za podršku  poljoprivrednicima,a radi se o povećanju sa 100 000 na 200 000 KM po ovom osnovu.

Usvojen je i prijedlozi odluka: o Službenom glasniku Grada Srebrenika, odluke o odvodnji otpadnih voda, uslovimai načinu pribavljanja i raspolaganjima nekretninama.

Usvojeni su i nacrti odluka o građevinskom zemljištu, o upisu ograničenja prava raspolaganja, o načinu dodjele stambenih jedinica po principu neprofitnog socijalnog stanovanja, o nazivima ulica.

Parazol - Protiv parazita

Usvojen je i izvještaj o radu Sportskog saveza Srebrenik, kao i rješenje o imenovanju tri člana Gradske izborne komisije.

www.radiosrebrenik.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU