back to top

Održana posljednja prezentacija o projektu “Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu 2023/2024” –

Danas je u prepunoj sali Gradske uprave održana posljednja prezentacija u okviru projekta  “Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu 2023/2024” koju je održao predstavnik njemačke organizacije HELP, Darjan Bilić.

U kratkim crtama objašnjeno je kako se popunjava aplikacija za projekat, a nakon toga uslijedila su dodatna pitanja potencijalnih korisnika.

Projekat će trajati 12 mjeseci i podržati ukupno 20 korisnika sa područja Grada . Potencijalni korisnici su sve nezaposlene i/ili zaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga. Ideja treba sadržavati komponentu zaštite životne sredine te biti ocijenjena kao “Zeleni” biznis od strane Help-ovih službenika.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.500 EUR. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 20% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Rok za podnošenje aplikacija je 31.05.2023. godine a prijavni obrazac možete preuzeti ovdje – Help-aplikacioni-formular-SS1


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU