Održana promocija knjige “Ja, haški svjedok”održana promocija knjige "ja, haški svjedok"

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac i Udruženja ilmijje Gradačac, u subotu je održana promocija knjige “Ja, haški svjedok” u sali Medžlisa od 19:00 sati. Autori knjige su brat i sestra Nedžad i Amela Avdić-Unkić. Promociji su prisustvovali predsjednik i glavni imam Medžlisa Husein Jukan i Nusret-ef. Kujraković, imami i brojni građani. Knjigu je promovirala Muamera Bristrić. O knjizi su govorili i sami autori Amela i Nedžad.

Knjiga “Ja, haški svjedok” izuzetno je vrijedno štivo satkano od istinitih priča, potresnih svjedočanstava Nedžada, sestre Amele i njihove majke, a koja se odnose na ratni i poratni period, na vrijeme bježanja pred nemilosrdnim agresorima, ubicama, koljačima, silovateljima i palikućama, na vrijeme trogodišnjeg preživljavanja u srebreničkoj enklavi, na Nedžadovo preživljavanje strijeljanja i prelazak na slobodni teritorij pod kontrolom ARBiH.

Nedžadova svjedočenja u Hagu, otkrivanje masovnih grobnica i pronalazak posmrtnih ostataka oca Alije. Riječ je o djelu dokumentarno-literarnog žanra ispisanom na 275 stranica. Ovo memoarsko-prozno djelo dosta vjerno prikazuje prave razmjere srebreničke ratne tragedije i genocida nad Bočnjacima.

Knjiga “Ja, haški svjedok” trebala bi poslužiti kao trajna opomena i podsjetnik. Treba svjedočiti istinu, pamtiti je i nikad ne zaboraviti.

održana promocija knjige "ja, haški svjedok"
Održana promocija knjige "Ja, haški svjedok"

www.b1tv.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU