Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiOdržana promocija knjige "Ja, haški svjedok"

Održana promocija knjige “Ja, haški svjedok”

-

[ad_1]

Održana promocija knjige "Ja, haški svjedok"

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gradačac i Udruženja ilmijje Gradačac, u subotu je održana promocija knjige “Ja, haški svjedok” u sali Medžlisa od 19:00 sati. Autori knjige su brat i sestra Nedžad i Amela Avdić-Unkić. Promociji su prisustvovali predsjednik i glavni imam Medžlisa Husein Jukan i Nusret-ef. Kujraković, imami i brojni građani. Knjigu je promovirala Muamera Bristrić. O knjizi su govorili i sami autori Amela i Nedžad.

Knjiga “Ja, haški svjedok” izuzetno je vrijedno štivo satkano od istinitih priča, potresnih svjedočanstava Nedžada, sestre Amele i njihove majke, a koja se odnose na ratni i poratni period, na vrijeme bježanja pred nemilosrdnim agresorima, ubicama, koljačima, silovateljima i palikućama, na vrijeme trogodišnjeg preživljavanja u srebreničkoj enklavi, na Nedžadovo preživljavanje strijeljanja i prelazak na slobodni teritorij pod kontrolom ARBiH.

Nedžadova svjedočenja u Hagu, otkrivanje masovnih grobnica i pronalazak posmrtnih ostataka oca Alije. Riječ je o djelu dokumentarno-literarnog žanra ispisanom na 275 stranica. Ovo memoarsko-prozno djelo dosta vjerno prikazuje prave razmjere srebreničke ratne tragedije i genocida nad Bočnjacima.

Knjiga “Ja, haški svjedok” trebala bi poslužiti kao trajna opomena i podsjetnik. Treba svjedočiti istinu, pamtiti je i nikad ne zaboraviti.

Održana promocija knjige "Ja, haški svjedok"
Održana promocija knjige "Ja, haški svjedok" 3

www.b1tv.ba

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Ovo su današnje radarske kontrole u TK

Najavljeni radari na području Tuzlanskog kantona Na putevima u Bosni i Hercegovini, brzinu kretanja vozila u saobraćaju, osim stacioniranih, mjere i brojni nestacionirani radari. PU TUZLA...