ŽiviniceOO Merhamet Živinice realizirao aktivnosti u 2022.godini u...

OO Merhamet Živinice realizirao aktivnosti u 2022.godini u vrijednosti od 120 hiljada KM

oo merhamet živinice realizirao aktivnosti u 2022.godini u vrijednosti od 120 hiljada km

“Merhamet” je osnovan 1913. godine u Sarajevu s ciljem pružanja pomoći i podrške starim i siromašnim osobama.

Raznovrsna je struktura i vrsta pomoći koju Merhamet  pruža , kaže u razgovoru za TVŽ Kerim Trakić, predsjednik OO Merhamet Živinice.

Akcenat u svom radu Merhamet je prošle godine imao u pružanju pomoći stanovništvu koji su u potrebi za ortopedskim pomagalima, gdje su podijeli 37 medicinkih kreveta.

U istom periodu, Merhamet je socijalno ugroženim porodicama na cijeloj teritoriji grada  podijelio nešto manje od 700 prehrambenih  i higijenskih paketa,a pružili su i neophodnu pomoć za srednjoškolce koji dolaze iz socijalno ugroženih  porodica.

Trakić navodi da su tokom Ramazan u 2022.godini  a u saradnji sa MIZ Živinice, Centrom za socijalni rad i Centrom Vrati mi osmjeh Živinice na području našeg grada podijelili 9000 iftara.

Za vrijeme dana Kurban Bajrama živinički Merhamet je prikupljanjem krubanskog mesa u velikoj mjeri potpomogao i  rad Narodne kuhinje Imaret Tuzla.

Pored navedenog Merhamet je dao svoj doprinos u obilježavanje ˝ Marša mira Srebrenica 2022.˝, kao i u akciji čišćenja grada Živinice.

Navedene realizirane aktivnosti Merhamet je platio donatorskim, ali i  novcem koji im je dodjeljen u buidžetu, dodaje Trakić, ističući da se radi ukupno od 120 hiljada KM.

Sa istim aktivnostima nastavljaju i u ovoj godini , kažu u Merhametu ,  a otvaranje punkta Narodne kuhinje Imaret za socijalno ugroženo stanovništvo trebao biti novi projekat koji se očekuje u ovoj godini.

Punkt bi sa  radom trebao početi 1.aprila, zaključeje Trakić.

Dijana Svrakić

 

 

 

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU