Tuzla vijesti TK iz minute u minutuOsam političkih subjekata prešlo izborni prag za ulazak...

Osam političkih subjekata prešlo izborni prag za ulazak u Skupštinu TK

Osam političkih subjekata u Tuzlanskom kantonu prešli su, prema preliminarnim i nepotpunim rezultatima Općih izbora koje je objavila Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH), izborni prag od 3 posto. 

U Skupštini TK participirat će: SDA (30,32 posto prebrojanih glasova), SDP BiH (18,37), Demokratska fronta (9,85), PDA BiH (8,51), Stranka za BiH (5,70), Narod i pravda (5,10), Socijaldemokrati BiH (3,96) i Naša stranka (3,39). 

U poređenju sa opštim izborima 2018. godine Savez za bolju budućnost nije trenutno prešao izborni prag (2,58), a novi u Skupštini TK bit će zastupnici Naroda i pravde. 

Prema trenutnim projekcijama, SDA je dobila 12 mandata, SDP 8, Demokratska fronta i PDA BiH po 4, S BiH, SD BiH i NiP po 2, te Naša stranka jedan mandat. 

– Ponovit ću ono što sam rekao i na skupu kojim smo završili našu predizbornu kampanju u Tuzlanskom kantonu, a to je da ću kao predsjednik KO SDA TK od onih koji budu izabrani u zakonodavnu i izvršnu vlast tražiti da budu sluge ovog dobrog naroda i stražari na bedemima Bosne i Hercegovine. Vjerujem da ćemo u što skorijem roku pronaći partnere čija je politika zasnovana na sličnim principima i zajedno za njima u mandatu od četiri godine kreirati ambijent za što kvalitetniji i sigurniji život svih građana TK – kazao je nakon izborne pobjede predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Fahrudin Skopljak

Istaknuto je da još rano govoriti o postizbornim koalicijama. (Fena)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU