Otvorena Oskarova galerija u zgradi Addiko Bank Sarajevo

Izložbom slika slikarice Dijane Vejo otvorena je Oskarova galerija u zgradi Addiko Bank Sarajevo. Oskarova galerija je zamišljena kao mjesto gdje će se ljudi okupljati oko pozitivnih, lijepih i društveno korisnih priča koje su od interesa za bh. društvo.

„Ideja nam je okupiti umjetnike, humanitarne organizacije, ali i sve druge pojedince i organizacije koji nam mogu pomoći da unaprijedimo naše odnose sa lokalnim zajednicama u kojima djelujemo, te da budemo svjesniji i odgovorniji član bh. društva. Galerija nije namijenjena samo likovnim umjetnicima, već i raznim drugim organizacijama i pojedincima. Humanitarne organizacije sa kojima sarađujemo bit će u prilici predstaviti svoj rad i svoje aktivnosti, ponuditi nam proizvode koje prodaju i prezentirati nam načine na koje im možemo pomoći da budu još bolji u ostvarenju svojih ciljeva“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo te da dodao da će umjetnici biti u prilici prezentirati i prodati svoja djela nama unutar Banke, ali i našim klijentima i drugim posjetiocima Galerije.

„Dio prihoda od svake izložbe bit će uplaćen u humanitarne svrhe, na račune organizacija sa kojima sarađujemo i koje se brinu o potrebama najugroženijih kategorija stanovništva“, naglasio je Jildizlar.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Rahaela
Rahaelahttp://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.

DRUGI UPRAVO ČITAJU