back to top

Otvorene prijave za 2. Tuzla Guitar Week |

Otvorene su prijave za ovogodišnju Sedmicu gitare u Tuzli. Brojni ljubitelji klasične gitare imat će priliku i ove godine uživati u bogatom programu, koji je prethodnih mjeseci pripreman za ovogodišnju Sedmicu gitare. Tuzla Guitar Week je protekle godine u svom prvom izdanju nadmašio očekivanja organizatora, učesnika i posjetilaca.

Riječ je o događaju kreiranom iz potrebe da se gitaristima pruži prilika da tokom ljeta rade sa vrhunskim profesorima gitare iz Europe. Ciljna grupa su učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola, studenti i svi oni koji se gitarom bave iz hobija te bi sviranje gitare željeli usavršiti. Također, kvalitetna realizacija ove ideje će obradovati i publiku koja će ponovo imati priliku uživati u zanimljivim nastupima i koncertima velikih imena iz svijeta klasične gitare.

Ovogodišnja Sedmica gitare će se održati u periodu od 16. do 22. jula. U okviru programskih dešavanja bit će održana četiri koncerta, intenzivni radionice u vidu individualne i grupne nastave, orkestar gitara, svakodnevno skupno vježbanje i slobodne aktivnosti. 

Idejni tvorac, osnivač i umjetnički direktor je profesor klasične gitare Sanel Redžić. Ovaj Tuzlak sa adresom u njemačkom Weimaru je dobitnik 36 internacionalnih nagrada i godinama radi na promociji klasične gitare i umjetnosti. Ovom idejom želi svoje znanje i iskustvo, koje je sticao širom svijeta, prenijeti na gitariste i muzičare koji se žele usavršiti.

Ovogodišnji predavači za klasičnu gitaru su Alejandro Cordova iz Meksika, Vojislav Ivanović (BiH, Grčka), Łukasz Kuropaczewski iz Poljske, Thomas Müller-Pering iz Njemačke, Sanel Redžić (BiH, Njemačka), István Römer iz Hrvatske, Elvis Sivčević i Belma Tuzović-Mujkić iz BiH.

Koncerti će se održavati u Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” Tuzla, a nastava u Domu mladih i u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, u sklopu Javne ustanove Centar za kulturu Tuzla. Rok za prijave učesnika je 20. juni, a broj mjesta je ograničen.

Više informacija te registracija za učesnike na www.guitarweek.ba

()


rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU