eNovostiTuzla vijestiVijestiOve subote sajam...

Ove subote sajam zanatskog piva “CrafTZ Beer Fest”

Ovaj vikend “Džumbus Festival” uz podršku  Udruženja “Tuzla Live” donosi još tri događaja, za mlade a i malo starije generacije

U Subotu 14.8.2021. od 14h očekuje nas sve popularniji događaj u sklopu ovog festivala. Za malo starije generacije i sve ljubitelje piva, neizbježni sajam zanatskog/craft piva „CrafTZ Beer Fest“( FB event: http://bit.ly/CrafTZbf2021 ). Ove godine u Tuzlu nam dolaze, stari majstori Oldbridz iz Mostara ( www.fb.com/oldbridz ) veterani BH zanatskog pivarstva, zajedno sa nadaleko poznatim Gorštakom iz Banja Luke (www.fb.com/gorstak.pivara ). Tu je i već priznato Dobojsko Pivo (www.fb.com/dobojskopivo ) kao i novajlija na našim događajima craft pivara Laufer iz Brckog ( www.fb.com/Lauferpivo ).
Svi dolaze sa odličnim receptima i super pričama da ih podijele s vama te nastave tradiciju promocije zanatskog pivarstva u BiH! Uz live muziku i craft pivo dobro druženje je zagarantovano.

Dan prije, u Petak 13.8.2021. od 19h na staroj lokaciji Zlatarske ulice održava se još jedan Graveyard Shift (FB event: http://bit.ly/DzF6_Didz6 ) i to u posebnom Petak 13. izdanju! Početak vikenda krećemo rasplesano uz pozitivnu energiju vec poznatog DJ para DJ Ekko & OG Flocc. U višesatnoj predstavi kroz zvuke Drumm and Bass, Techno i Trance elektronske muzike kao i throwback hitovima 2000tih iz RnB, Hip Hop i Pop culture, ovi mladi DJ-evi će započeti još jedan Džumbus vikend.

-Oglašavanje-

Na kraju vikenda, selimo se na lokaciju sportskog terena do Univerzitetske dvorane, gdje će se održati drugi po redu ovogodišnji događaj promocije skateboardinga kao olimpijskog sporta i bitnog dijela urbane kulture mladih. Event pod nazivom “STUDENTSKI SKATE SEŠ” (FB event:  https://bit.ly/SksStu21  ) organizovan od strane Kluba extremnih sportova “SALT” uz usku saradnju sa Fondacijom Tuzlanske Zajednice  https://www.fondacijatz.org  i Udruženjem “Tuzla Live”.  http://tuzlalive.org  posjetite u nedjelju 15.8.2020. od 15h do 19h.


Aktivnosti su podržali Federalno Ministarstvo za Kulturu i Sport, Fondacija Tuzlanske Zajednice te mnogi medijski prijatelji i lokalni poslovni partneri.

DRUGI UPRAVO ČITAJU