PDA Lukavac: “Naučite razliku pojmova “politika” i “politikanstvo”


pda lukavac: “naučite razliku pojmova “politika” i “politikanstvo”

Na email [email protected] dobili smo saopštenje OO PDA Lukavac koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Pravniče JP “Rad” Lukavac i predsjedniče OO SDA Lukavac, prisustvovati sastanku ne znači samo fizičko prisustvo već i aktivan rad u cilju iznalaženja konkretnih rješenja. Šutnja i naknadno pisanje po društvenim mrežama dokaz su političke nezrelosti i neozbiljnosti. Bili ste zamoljeni da samo ugovorite sastanak sa direktorom Federalne poreske uprave a što zloupotrebljavate u jeftine i populisitčke izjave.

Neuobičajno, pomalo i nestvarno djeluje činjenica da je JP Rad Lukavac u dugu od 12 miliona KM a kao uposlenik navedenog preduzeća, predsjednik stranke čije je kadrovsko rješenje bio tadašnji direktor, ste navedeno znali i u tome učestvovali. Naknadna pamet i izjave da sad poduzimate akcije u “KORIST GRAĐANA” su blago rečeno neopravdano kašnjenje.Po pitanju pravljenja većine u novom mandatu Općinskog Vijeća biste rado učestvovali, ali samo po navici…Vaše dosadašnje učestvovanje u radu JP “Rad”, a što je podrazumijevalo mjesto direktora, imenovanja Nadzornog odbora, rezultiralo je svojevrsnom krizom u kojoj su građani Lukavca postali taoci vaše neodgovorne politike. To što smo vas uključili u rješavanje ovog problema niste shvatili kao mogućnost da postane dio rješenja i izabrali ste i da i dalje budete dio problema. I sad ste pokazali da ne postoji interes građana a koji ne biste zloupotrijebili u pokušaju političkog trijumfalizma.

Za loše vođenje kadrovske politike ste odgovorni direktno vi iz Stranke Demokratske Akcije. Vaše znanje o tome kako riješiti probleme JP “Rad” ste trebali davno pokazati. Da ste bilo kakav lider, znali biste da lidera ne čine “glasovi”.

Razumijemo da je matrica vašeg razmišljanja ograničena na “glasove”, ali politizacija svega je najštetnija vrsta politike.Zloupotreba povjerenja ukazanog Vama od strane aktuelnog direktora JP “Rad” Lukavac, dovoljno govori o Vašem odnosu prema samom poslu, te nastojanjem da to iskoristite u svoju ličnu promociju i dobijanje jeftinih političkih poena.

Kao uposlenik JP Rad Lukavac, dužni ste djelovati u cilju poboljšanja situacije, te svoje političko djelovanje odvojiti od formalno poslovnog. Budite uvjereni da će građani Lukavca to prepoznati, iako Vas već vrlo dobro znaju.Kamo sreće da ste se zaista brinuli za funkcionisanje JP “Rad” Lukavac i opći interes građana, te da u amanet niste ostavili samo dugove i sudske sporove ovoj većini ili bilo kojoj drugoj.

Iz “blijedog zelenog tabora” Vam poručujemo da nastavite pomno pratiti, te da naučite razliku pojmova “politika” i “politikanstvo”. I da, mi “blijedi zeleni” imamo svoj tabor dok ste Vi vaš izgubili upravo zbog neodgovornog odnosa prema javnom dobru općine Lukavac. Pratite nas i dalje.

www.sodalive.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU