Stranka penzionera — Gradska organizacija Tuzla, nastavlja sa protestima u petak, 15. oktobra.

Okupljanje je ispred NLB Banke u 10 sati, odakle će kolona krenuti do Trga slobode, gdje će se učesnicima obratiti organizatori protesta, navodi se u saopćenju Stranke penzionera – Gradskog odbora Tuzla.

“Naš osnovni zahtjev je povećanje prosječne penzije/mirovine u iznosu od 52 posto prosječne plate u Federaciji Bosne i Hercegovine. Vlada F BiH se oglušila na isti zahtjev, koji smo istakli na prvim protestima prije mjesec dana. Nezvanično su odgovorili u medijima tvrdnjom da nema sredstava, niti zakonskog osnova za povećanje penzija.

Mi ne odustajemo od osnovnog zahtjeva, a Vladi i premijeru Novalića poručujemo da sredstava nema zbog nepravedne i nemoralne raspodjele u društvu. Zbog nemoralnih zakona koje usvaja vlast. Zbog nesposobnosti vladajućih struktura da spriječe ogromnu korupciju i kriminal. Korupcije nema bez direktnog učeščća vlasti ili njenih funkcionera. Mnogi od njih su direktni učesnici i u kriminalu, što pokazuju aktuelni sudski postupci protiv visokih funkcionera u BiH”, istakli su iz ove stranke.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare