Peugeot 308 automobil godine u Bosni i Hercegovini

U organizaciji AUTO  Media Group održan je dvadesettreći „Izbor automobila godine“ u Bosni i Hercegovini. Osim automobil godine, svoje mjesto u ovom Izboru su pronašle i druge kategorije vezane za autobranšu.

Odnosi sa javnošću imaju veliki značaj u poslovanju, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najbolje ponjela Melisa Čengić (Porsche). Najbolja internet stranica sa domaćom „.ba“ domenom je www.mercedes-benz-starline.ba, a nagradu za ideju godine dobila je firma EOL Petrol iz Sarajeva.

Za projekat godine proglašen je projekat koji realizira UNIS Telekom iz Mostara.

Spacijalnu nagradu za doprinos u bezbjednosti u saobraćaju dobilo je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, a nagrada za doprinos u edukaciji vozača pripala je Auto školi „Semafor“ iz Sarajeva. Najbolji  vozač u 2021. godini je Salih Ljubijankić iz Cazina.

Menadžer godine u kategoriji proizvodnja je Franchi Giuseppe iz firme BOSANCAR iz Bosanske Krupe. Priznanje za doprinos u autobranši u Bosni i Hercegovini dobila je kompanija TURBOTRADE iz Cazina, a za najbolji servis proglašen je servis Peugeot vozila u Sarajevu – AC BLOK.

Nagradu za ekologiju dobili su Haris Muratović i Udruženje za elektromobilnost – Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH.

U kategoriji Menadžer godine – vozila, titulu najboljeg ponio je Slaviša Peulić – Guma M iz Banja Luke, dok je diler godine Jasmin Mešić – REMEX iz Tuzle. Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Anđelko Pejić iz Bijeljine.

U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je Mercedes-Benz Actros L, dok je za najbolji autobus proglašen Mercedes-Benz Intouro. Među dostavnim vozilima, pobjedu je odnio IVECO Daily, dok je električno dostavno vozilo godine Tropos ABLE, koji proizvodi firma iHome iz Širokog Brijega.  

Najbolji SUV je Renault Megane Conquest, titulu najboljeg terenca u 2022. godini osvojila je Lada Niva Travel, a Pick-Up godine je Toyota Hilux.

Najbolji ekološki prihvatljiv automobil je KIA EV6.

Najteži posao imao je žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedno, među sedam nominiranih vozila. Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine u Bosni i Hercegovini ponio je Peugeot 308 (319 bodova), a slijede Audi A3 (281), Mercedes-Benz C-Class (276), BMW Series 2 GC (260), Citroen C4 (171), Hyundai Elantra (161) i Škoda Fabia (114).

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU