back to top

Plan razvoja vodovodne mreže za područje Grada –

Danas je u Multimedijalnoj sali Gradske uprave održana prezentacija na temu planiranog projekta “Glavni strateški plan razvoja vodovodne mreže Grada ”. Prisutni su bili predstavnici svih mjesnih zajednica, kojima su se obratili gradonačelnik Nusret Helić i Edhem Džananović, iz Zavoda za vodoprivredu d.d. Sarajevo.

plan razvoja vodovodne mreže za područje grada –

Prezentaciju o planu razvoja, pripreme i evoluacije održao je Edhem Džananović. Naime, u narednom periodu planirano je da sve mjesne zajednice urade analizu vode, odnosno da se uzmu uzorci na svim izvorima kako bi se utvrdila ispravnost vode. Analiza će se uraditi u Češkoj na sve fizičko-hemijske parametre koji će pokazati da li se u izvorima nalaze pesticidi na mikroplastiku, sve u sklopu brige i sigurnosti za stanovništvo Gračanice.

“Značaj ovog projekta za grad ali i za svaku mjesnu zajednicu je veoma veliki. Fokus je prije svega na izradi  prečistača vode za Stjepan Polje, a u sklopu toga ovaj strateški projekat snimit će stanje vodovoda u svim mjesnim zajednicama do detalja na osnovu čega ćemo moći planirati buduće aktivnosti što je veoma značajno.” rekao je gradonačelnik Nusret Helić.

plan razvoja vodovodne mreže za područje grada –

Magistar građevinarstva te odgovorni projektant iz Zavoda za vodoprivredu d.d. Sarajevo Edhem Džananović, istakao je da se radi o složenom projektu za koji je potrebna maksimalna angažiranost svih predstavnika mjesnih zajednica, koji će imati svu stručnu pomoć predstavnika vodoprivrede, te Češke razvojne agencije.

Projekat financira Češka razvojna agencija uz saradnju sa Gradom Gračanicom.

 


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU