Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiPlanirana raspodjela novih milion KM za kapitalne projekte u TK

Planirana raspodjela novih milion KM za kapitalne projekte u TK

-

Vlada Tuzlanskog kantona je danas na sjednici izmijenila i dopunila Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2021. godinu.

Ovim izmjenama, uz prethodno planirane investicije u iznosu od 1,5 miliona KM, planirana je raspodjela novih milion KM. 

– Za ulaganja u pravosudne institucije u oblasti pravosuđa odobreno je ukupno 446.000 KM, a za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Soda So u Tuzli, planirane su 63.000 KM. U oblasti kulture za građevinske radove na započetoj rekontrukciji dijela zgrade JU Muzej istočne Bosne planirano je 150.000 KM – izjavio je ministar finansija TK Vedran Lakić.

Od ukupno 2,5 miliona KM, najveći dio planiran je u oblasti obrazovanja, 900.000 KM. 

– Odlučili smo da sve zahtjeve vezane za pitanje grijanja u školama i sanitarnih čvorova da riješimo u skladu s mogućnostima. Tu su također i potrebe Univerziteta u Tuzli, gdje je često bila potrebna finansijska pomoć za rekonstrukcije – izjavio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Elvis Baraković. 

Vlada je prihvatila mišljenje na tekst nacrta zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Najaktuelnije danas iz Tuzlanskog kantona

Najaktuelnije vijesti danas iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku... Na prostoru Tuzlanskog kantona evidentiran je 201 novi slučaj zaraze korona virusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli...