back to top

Počela je izgradnja još jednog kružnog toka u Tuzli, evo gdje je izmjena saobraćaja (FOTO)

Izgradnja kružnog toka na raskrsnici kod “Crveni 7” u Tuzli počeo je danas, zbog čega će doći od izmjene režima saobraćaja u okolnim ulicama. Inače, riječ je o petom kružnom toku koji će biti napravljen u tom gradu.

Naime, kako je navedeno iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle, u prvoj fazi su planirani radovi u obuhvatu sjeverne gradske saobraćajnice, od raskrsnice kod objekta Pivare Tuzla – smjer kretanje do raskrsnice sa ulicom Dragiše Trifkovića, kod objekta Omladinskog doma. Također, u obuhvat prve faze radova spada i početak ulice Muse Ćazima Ćatića.

“Prilikom izvođenja radova neće doći do potpune obustave saobraćaja, nego samo do preusmjerenja na spomenutom dijelu sjeverne saobraćajnice tako da će se saobraćaj odvijati sa preusmjerenjem u kolovozne trake i u dvosmjernom režimu sa zabranama lijevog skretanja”, navedeno je iz komunalne službe.

počela je izgradnja još jednog kružnog toka u tuzli, evo gdje je izmjena saobraćaja (foto)
Počela je izgradnja još jednog kružnog toka u Tuzli, evo gdje je izmjena saobraćaja (FOTO)

Povremena propuštanja u zonu radova će biti moguća samo za učesnike u saobraćaju sa prebivalištem u ulici Muse Ćazima Ćatića te interventna vozila. Privremena izmjena režima saobraćaja će trajati od 3. oktobra 2023. godine do okončanja prve faze radova.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU