eNovostiTuzla vijestiPočetak školske godine:...

Početak školske godine: Spremni udžbenici za učenike od 1 do 4 razreda

Vlada TK ove godine izdvojila je 690 hiljada KM za nabavku udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, a ove godine novina je da tu po prvi put spadaju i učenici Katoličkog školskog centra

Pored toga, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke dodjelio je grant od 93 hiljade KM za nabavku udžbenika za učenike šestog razreda koji su u stanju socijalne potrebe.

-Oglašavanje-

„Negdje oko 220 učenika šestog razreda na nivou kantona će dobiti kompletne udžbenike, dok će svi ostali učenici šestog razreda dobiti minimalno po jedan udžbenik, a sa druge strane neki će dobiti i po dva udžbenika.” rekao je za RTV Slon Elvis Baraković, ministar obrazovanja i nauke TK.

Kako je naveo, udžbenici se dostavljalju prema školama i do 1. septembra će sve biti spremno za podjelu udžbenika.

Podsjećamo, u Tuzlanskom kantonu školska 2021/2022. godina počet će 1. septembra po standardnom modelu, što znači dolazak učenika na nastavu, potvrđeno je iz Ministarstva obrazovanja i nauke TK.

Nastava će biti izvođena uz prisustvo svih učenika u razredu, ali uz poštivanje epidemioloških mjera, a čas će trajati 45 minuta. Za učenike od 11 godina bit će obavezno nošenje maski na nastavi.

DRUGI UPRAVO ČITAJU