Podrška Addiko Bank Sarajevo u prehrambenim proizvodima za Dom Bjelave

Zaposlenici Addiko Bank Sarajevo uručili su prikupljenu pomoć u hrani za štićenike KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, na Bjelavama, čime je okončana višesedmična Addiko Cares akcija zaposlenika ove banke.

podrška addiko bank sarajevo u prehrambenim proizvodima za dom bjelave
Podrška Addiko Bank Sarajevo u prehrambenim proizvodima za Dom Bjelave

Sredinom prošlog mjeseca obratili su nam se iz Doma Bjelave, sa kojim sarađujemo kroz različite projekte duže od deceniju, sa molbom da im pomognemo oko obezbjeđivanja dodatne količine hrane za njihove štićenike. Reagovali smo odmah i prema specifikaciji predstavnika Doma nabavili hranu koja im je bila neophodna, poput jaja, sira, maslaca, pašteta, pavlake i sl. Istovremeno smo pokrenuli i akciju prikupljanja pomoći među zaposlenicima Banke, koji se uvijek aktivno uključe u sve akcije koje organizujemo. Juče smo uručili drugi dio pomoći od ukupno više od 1700 različitih prehrambenih artikala“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo.

Zahvaljujemo se menadžmentu i uposlenicima Addiko Bank, koji su i ovaj put pokazali da su društveno odgovorna firma te da imaju senzibiliteta za rad naše Ustanove i potrebe naših klijenata. Socijalna zaštita zbrinjava vrlo osjetljive kategorije stanovništva i mi se u svom radu često oslanjamo na sve raspoložive resurse u zajednici koji nam mogu pomoći da prevaziđemo svakodnevne probleme. U ime uposlenika i naših korisnika iskreno se zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovoj akciji“, istakao je Tarik Smailbegović, direktor KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo.

Addiko Bank Sarajevo svoje aktivnosti društveno odgovornog djelovanja provodi u okviru projekta Addiko Cares, koji podrazumijeva finansijsku podršku Banke različitim institucijama i organizacijama, uz podršku zaposlenika kroz njihovo volontiranje ili neki drugi angažman.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU