TuzlaPodržana su 132 projekta, a za ovu namjenu...

Podržana su 132 projekta, a za ovu namjenu izdvojeno je 900 hiljada KM | .

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK okončalo je aktivnosti po Javnom pozovi sufinansiranja programa/projekata sportskih manifestacija i organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2022. godinu. Podržana su 132 projekta, a za ovu namjenu izdovjeno je 900 hiljada KM.  Ugovore su potpisali svi koji su ispunjavali tražene uslove.

„Ono na što smo mi posebno ponosni kao ministarstvo jeste da smo po prvi puta imali omladinske uzrasne kategorije, što ustvari nama predstavlja jedan veliki iskorak ka naprijed, ulaganje u omladinske uzrasne aktegorije i u našu budućnost. Ove godine imamo jako puno podržanih projekata, znatno više u odnosu na prošlu godinu i ono što mogu reći je da sportske organizacije i manifestacije ovaj poziv je bio po različitim programima. Po prvi put je urađena kategorizacija sporta tako da su u kvalitetan sport uključeni vrhunski sport, sport za sve, rekreativni sport dovijanje trenažnih procesa i slično“, izjavila je ministrica kulture, sporta i mladih TK Ivana Mijatović.

Osim ostalih, ugovore su potpisali i predstavnici SKPC Mejdan i RK Konjuh Živinice. Zadovvoljni su izdvojenim sredstvima koja će im dobro doći za realizaciju planiranih aktivnosti.

„Vi znate da svaki sprotista koji ulaže u sebe pored talenta, truda i sotalog mora imati adekvatne uslove da bi stekao ta neka znanja i mi se trudimo na razne načine i kroz javne pozive da taj kvalitet podignemo na jedan veći novio što u konačnici daje bolje sprotske rezultaet. Ako kažemo da jedan sportista koji izađe na međunarodnu scenu je i ambasador BiH kako se često kaže onda slobodno možemo reći da je Mejdan jedan od amabasadora u zemlji“, riječi su direktora SKPC Mejdan Edina Buševca

„Izdvojeno je za nekih 25 hiljada KM. Svaka pomoć je dobrodošla, svi smo u lošoj finansijskoj situaciji. Svaki dinar dobro dođe“, dodao je Eldar Sarajlić predsjednik RK Konjuh Živinice.

Ova sredstva dobro će doći sportskim organizacijama sa nadom da će se u narednom periodu u ovakve svrhe izdvajati znatno više novca.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU