Tuzla vijesti TK iz minute u minutuPolicija o slučajevima iz Tuzle i Živinica: Nije...

Policija o slučajevima iz Tuzle i Živinica: Nije bilo pokušaja otmice dječaka i djevojčice

Kantonalna policija opovrgla je informacije Druge osnovne škole iz Živinica o navodnom pokušaju otmice djevojčice, a neistinitim su ocijenili i slučaj iz Tuzle, odnosno tvrdnje jedne majke da je nepoznati muškarac pokušao oteti njenog sina.

Druga osnovna škola Živinice je na svom Facebook profilu jučer objavila fotografiju žene za koju kažu da ispred škole vrbuje djecu, odnosno nagovara ih da pođu sa njom.
Objavom su, kako su naveli, željeli upozoriti roditelja na opasnost, a s obzirom na to da policija ne može ništa uraditi jer nema dokaz o bilo kakvim lošim namjerama snimljene žene.

Međutim, iz policije su danas opovrgli navode škole. Kako su kazali, službenici policije za događaj su saznali posredno te poduzeli sve potrebne mjere u cilju rasvjetljavanja okolnosti događaja.

“Identifikovane su, pronađene i saslušane sve osobe koje mogu imati informacije te je izvršen uvid u snimak nadzorne kamere nakon čega je utvrđeno da se radi o nesporazumu. Naime, osoba sa snimaka koji se pojavio na društvenim mrežama je u rodbinskoj vezi sa djevojčicom iz iste škole koju nije vidjela određeni vremenski period, tako da je nenamjerno prišla drugoj djevojčici koja se uznemirila”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Policija je također u potpunosti rasvijetlila i slučaj o navodnom pokušaju otmice 12-godišnjeg dječaka u Tuzli od 9. septembra ove godine. Uzbunu u javnosti o tome je podigla dječakova majka, međutim, istragom policije utvrđeno je da do pokušaja otmice nije došlo.

“Službenici policije su, u okviru istrage, ostvarili uvid u raspoloživi snimak video nadzora koji pokriva ulicu Donje brdo i veći dio ulice Mehmeda Šerbića, a čijim je detaljnim pregledom utvrđeno kako nije došlo do kontakta djeteta, ni s drugim osobama, niti sa vozilima, čime bi se mogli potvrditi navodi prijave”, navedeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Iz policije su pozvali sve one koji imaju saznanja o događajima ili nezakonitim radnjama, da navedeno prvo prijave policiji, a ne da putem društvenih mreža bespotrebno šire paniku i strah među građanima.

Kazali su da policijski službenici svakoj prijavi pristupaju na krajnje odgovoran i profesionalan način te poduzimaju sve neophodne mjere na utvrđivanju okolnosti događaja, koristeći pri tome sve raspoložive resurse, kako bi se u što kraćem roku provjerili i utvrdili navodi svake pojedinačne prijave i rasvijetlili događaj u cilju lične sigurnosti svih građana, a posebno najosjetljivije kategorije društva – djece. (Klix/A.K.)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU