back to top

Policija u Gračanici zaplijenila skoro pet kilograma droge i uhapsila dvije osobe (FOTO)

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona izvela je akciju u kojoj su zaplijenili skoro pet kilograma droge, a uhapsili su i dvije osobe koje su nastanjene na području Gračanice.

Naime, službenici Uprave policije MUP-a TK, u saradnji sa kolegama iz Jedinice policije za specijalnu podršku i Jedinice za saobraćaj, su nakon višemjesečne istrage, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, jučer na području tog grada izvršili pretresanje 20-godišnjeg D.A. i 46-godišnjeg D.A.. Također, pretresena su i vozila te objekti koje su navedeni muškarci koristili

“Tom prilikom je pronađenosedam pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedan grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva mobilna telefona i digitalna vaga za precizno mjerenje, dok je u prethodnom periodu tokom istrage privremeno oduzeto i veće pakovanje bijele materije koja koja asocira na opojnu drogu”, saopćili su iz policije.

Nakon izvršenog preliminarnog vaganja i vještačenja materija, kako su naglasili, utvrđeno je da se radi o opojnim drogama te je tokom navedenih aktivnosti oduzeto ukupno oko 2,7 kg opojne droge Amfetamin speed (2.689 gr) i 2,1 kg (2.097 gr) opojne droge Cannabis sativa L- konoplja.

Prema nalogu postupajućeg tužioca koji rukovodi istragom u navedenom predmetu, D. A. i D. A. su uhapšeni te će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

policija u gračanici zaplijenila skoro pet kilograma droge i uhapsila dvije osobe (foto) policija u gračanici zaplijenila skoro pet kilograma droge i uhapsila dvije osobe (foto) policija u gračanici zaplijenila skoro pet kilograma droge i uhapsila dvije osobe (foto) policija u gračanici zaplijenila skoro pet kilograma droge i uhapsila dvije osobe (foto)


studiod.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU