Ponovo u Tuzli, Elemental u subotu na Panonici

Nakon skoro tri godine hip hop bend Elemental ponovo gostuje u Tuzli. Gledat ćemo ih u u subotu 25.juna, u fantastičnom koncertnom prostoru ljetne bašte VRTIĆ prvog jezera Panonike.

Elemental je jedan od najpopularnijih hip hop sastava u Hrvatskoj i regiji. Organski hip hop / rap s funkom, soulom, jazzom, reggaeom i rockom, realistični i koncizni tekstovi o društvu i pojedincu te produkcija u skladu sa svjetskim trendovima, zajedno čine da su njihovi albumi i koncertni nastupi u samom vrhu regionalne scene.

Iskrenost, beskropomisni stihovi i činjenica da svoju glazbu ne smatraju proizvodom, već umjetničkim izrazom, učinili su Elemental glasnogovornicima mlade generacije koja krittički promatra svijet oko sebe.

Bend je osnovan 1998., a jezgru benda čine vokali i tekstopisci Mirela Priselac Remi i Luka Tralić Shot koji su svoja prva dva albuma izdali u tradicionalnoj hip hop formi. Na koncertnim nastupima od ranih dana nastupali su s instrumentalistima, a od 2004. oni sudjeluju i na albumima. Današnju postavu Elementala čine gitarist Erol Zejnilović, klavijaturist Davor Zanoški, basist Konrad Lovrenčić, bubnjar Ivan Vodopijec i prateći vokal Vida Manestar.

Osim osam izvanrednih studijskih albuma, brojnih singlova, videospotova i hitova, Elemental je iznimno popularan koncertni bend koji nastupa diljem regije, od sportskih dvorana i velikih festivalskih bina do intimnih klubova. Među njima se ističu veliki zagrebački koncert u Domu sportova te zajednički nastup s Marčelom u beogradskoj Hali sportova. Svirali su na svim relevantnim festivalima u regiji: INmusic Festival, Terraneo, Schengenfest, EXIT Festival, Outlook Festival, Love Fest, Lake Fest, Taksirat Festival, Mostar Summer Fest, OK Fest. U svojoj karijeri odsvirali su preko 1000 koncerata, a jedan od najznačajnijih je onaj prije Amy Winehouse u Beogradu ispred 20.000 ljudi te na Belgrade Beer Festu ispred 40.000 ljudi.

Pored nekoliko koncerata u Klubu Palma Dom Mladih, zadnji put smo ih gledali i slušali na Festivalu Kaleidoskop 2019, kada su fantastičnom svirkom ( bez tonske probe) zatvorili 11. izdanje najvećeg tuzlanskog muzičkog festivala.

ELEMENTAL Live @ Panonika Tuzla
SUBOTA 25.juni 2022.godine/20 sati
Ulaznice: predprodaja 10 KM, na dan koncerta 15 KM

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU