TK INFOPorast oboljele djece na Klinici za dječije bolesti...

Porast oboljele djece na Klinici za dječije bolesti u Tuzli

Klinika za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla posljednjih dana bilježi porast broja djece i majki pozitivnih na koronavirus, ali i porast broja djece koja imaju necovid infektivne bolesti.

Trenutno se u ovoj klinici liječi 10 djece i isto toliko majki pozitivnih na koronavirus, te jedno dijete sa multisistemskim upalnim sindromom (MIS) koje je trenutno u stabilnom stanju.

Također, iz Klinike za dječije bolesti ističu da je Odjel hematologije potpuno zaštićen od mogućnosti infekcije. Naglašavaju da zbog broja zaraženih službenika imaju poteškoća pri radu, ali da nijedno dijete neće biti vraćeno bez potpune obrade, prvenstveno u njihovoj prijemnoj ambulanti.

– Imamo dvoje djece dojenačke dobi, znači do godinu dana, a ostalo su malo starija djeca između dvije i tri godine – izjavila je za Fenu pulmolog Klinika za dječije bolesti UKC-a Tuzla Selma Alajbegović Selimović.

Ističe da su kliničke slike hospitalizovane djece srednje teške.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU