back to top

Posljednji tragični događaji problem su šire društvene zajednice

Tragični događaji koji su se nedavno dogodili u Tuzlanskom kantonu bili su u fokusu  razgovora premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i šefa Misije OSCE-a u BiH, ambasadora Brajana Agelera (Brian Aggeler).

 

Premijer Halilagić je ovom prilikom Ambasadora Agelera i šefa terenskog ureda OSCE-a u Tuzli Damira Gnjidića upoznao sa mjerama koje su proistekle iz rada multidisciplinarne radne grupe i planom njihove implementacije, ali i mjerama koje je već poduzela Vlada Tuzlanskog kantona.

„Mi, kao Kanton, već drugu godinu unazad ispunjavamo sve naše zakonske obaveze kada je u pitanju rad Sigurne kuće i na to smo ponosni. Ipak ovakvi događaji iniciraju razmišljanje da broj, odnosno mreža ovakvih institucija nažalost nije dostatna i da trebamo razmišljati o povećanju njihovih kapaciteta. Također, kao Vlada smo izdvojili rekordna sredstva za kadrovsko i materijalno – tehničko opremanje Uprave policije. Rezultate tih izdvajanja, od oko ukupno 20 miliona KM, moramo vidjeti i očekujemo ih u narednom periodu. Građani moraju imati osjećaj sigurnosti“, kazao je premijer Halilagić.


lukavacki.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU