BiznisPoslovne delegacije iz Jordana najavile dolazak na 11....

Poslovne delegacije iz Jordana najavile dolazak na 11. Sarajevo Business Forum

Predsjednik Jordanskog udruženja privrednika Hamdi Tabba’a govornik na 11. SBF-u

Kao i prethodnih godina, Sarajevo Business Forum će i ove godine ugostiti velika imena iz svijeta biznisa, a jedan od govornika će biti Hamdi Tabba’a, predsjednik Jordanskog udruženja privrednika (Jordanian Businessmen Association).

Hamdi Tabba’a je bivši ministar industrije, trgovine i snabdijevanja Jordana, više puta član Senata, a danas je na čelu Federacije arapskih biznismena i Jordanskog udruženja privrednika. Jordansko udruženje privrednika djeluje preko 30 godina sa osnovnim ciljem poticanja i privlačenje novih investicija. Ovo iskustvo će biti izuzetno značajno domaćim privrednicima koji traže nove investitore za zajednička ulaganja. Jordansko udruženje privrednika je najavilo i dolazak velike delegacije poslovnih ljudi iz Jordana kako bi unaprijedili ekonomske, investicione i trgovinske odnose između Bosne i Hercegovine i Jordana,  te okupili privrednike iz svih sektora iz obje zemlje na obostranu korist.

Pored ovog udruženja, dolazak na Sarajevo Business Forum 2022 najavili su i predstavnici Poslovne asocijacije Jordansko-Bosanskohercegovačkog prijateljstva (Jordan-BiH Friendship & Business Association) koja je osnovana ovog mjeseca.

Veliki angažman u dolasku ove dvije delegacije iz Jordana dao je ambasador Bosne i Hercegovine u Ammanu g. Mato Zeko.

Panel sesije će se održavati prvi dan konferencije 11. maja u Parlamentu BiH uz prisustvo poslovnih i političkih lidera iz regiona i svijeta, dok će drugi dan 12. maja biti rezervisan za poslovne susrete kako bi  uvezali regionalne i domaće projekte sa poslovnim partnerima i investitorima iz cijelog svijeta. Tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je „Nearshoring – perspektiva za region“, a predstavit će se niz investicijskih projekata i poslovnih prilika iz proizvodnje, poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora.

Online registracija učesnika otvorena je putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU