back to top

Potpisan Memorandum o saradnji na usklađivanju obrazovne politike sa potrebama tržišta rada u Srebreniku

Memorandum o zajedničkoj saradnji na usklađivanju obrazovne politike sa potrebama tržišta rada u Srebreniku potpisan je danas u prostorijama Gradske uprave

Radi se o saradnji četiri institucije i to Ministarstva obrazovanja TK, Mješovite srednje škole Srebrenik, Udruženja privrednika Srebrenik  i Gradske uprave ,a  koja za cilj ima saradnju na definisanju upisne politike prema potreba tržišta rada, mogućnosti stipendiranja srednjoškolaca od strane privrednika i njihovog  eventualnog zaposlenja nakon završetka obrazovanja.

Memorandum o zajedničkoj saradnji potpisali su Ahmed Omerović – Ministar obrazovanja u Vladi TK, dr. sc. Nermin Tursić – v.d. gradonačelnik Srebrenika, Sulejman Hercegovac – predsjednik Udruženja privrednika Srebrenik te Mehmedalija Smajlović – direktor Mješovite srednje škole Srebrenik.

Kako je rečeno prilikom potpisivanja memoranduma, zajednička saradnja itekako je potrebna kako bi se zaustavio negativni trend odlaska mladih ljudih s ovih prostora.

Sve strane potpisnice ovog memoranduma obavezale su se da će zajedničkim i koordiniranim aktivnostima raditi na tome da mladi ljudi završavaju zanimanja koja su potrebna domaćim privrednicima, kako bi ovdje radili i živjeli, a ne odlazili u zapadne zemlje.

 

www.radiosrebrenik.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU