SapnaPotpisan ugovor o sanaciji i asfaltiranju lokalnog puta...

Potpisan ugovor o sanaciji i asfaltiranju lokalnog puta za Kovačeviće

U petak je u Sarajevu u prostorijama Ureda za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva potpisan Ugovor o sanaciji lokalnog puta za Kovačeviće.

Ugovor su u ime Ureda za koordinaciju projekata potpisali direktor Halil Omanović, u ime Općine Sapna savjetnik općinskog načelnika Ismet Omerović, te direktor preduzeća d.o.o. „Rubus“ Sapna Ramo Suljić kao predstavnik preduzeća sa prethodno odobrenim biznis planom poljoprivredne proizvodnje na koju direktno utiče realizacija ovog Ugovora i Hajrudin Imširović direktor građevinskog preduzeća „Izgradnja“ d.o.o. Teočak kao izvođač radova.

Radi se o projektu sanacije i asfaltiranja lokalnog puta za MZ Kovačevići u dužini od oko 1.300 metara čija vrijednost izniosi 367.297,87 KM.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su zajedničkim ulaganjem Ureda za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i to u iznosu od 160.000,00 KM te Općine Sapna sa svojim ličnim sredstvima u iznosu od 132.297,87 KM te dodatnih 75.000,00 KM koja su već doznačena u Budžet općine Sapna za pomoć u realizaciji ovog projekta od strane Federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjeglica.

rtvglasdrine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU