TuzlaPozorište mladih Tuzle izdavači zbirke “Igrograd”

Pozorište mladih Tuzle izdavači zbirke “Igrograd”

Pozorište mladih Tuzla saopćilo je da su izdavači nove knjige koja će svoju svečanu promociju imati u martu 2023. godine u okviru 19. Dana Mladih Tuzle.

“Naše novo književno, umjetničko i pedagoško djelo je zbirka igara za djecu i bolje ljude pod nazivom “Igrograd” čiji su autori i priređivači naši dugogodišnji članovi, iskusni lideri u vođenju grupa Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle i profesori stručno – umjetničkih predmeta Srednje “Savremeno – umjetničke škole” Tuzla: Adnan Mujkic, magistar umjetnosti glumac i magistar pedagogije, Amila Beširović, master dramski i audiovizuelni umjetnik, te Kemal Fazlić, doktor medicine” – saopćili su iz Pozorišta mladih Tuzle.

Riječ je o zbirci koja na 220 stranica promoviše igru kao metodu učenja, odgoja, obrazovanja, prevencije i rehabilitacije.

Zbirka je podijeljena na šest poglavlja i u njoj se nalaze igre međusobnog upoznavanja, razvijanja povjerenja, timskog rada, aktivnog slušanja, razbuđivanja čula i mašte.

Svoju primjenu zbirka će naći u porodičnoj, predškolskoj, školskoj, socijalnoj, pedagogiji slobodnog vremena i dramskoj pedagogiji.

Ova Zbirka štampana je u okviru projekta „Povezivanje tačaka – unapređenje dječijih prava BiH” kojeg realizira World Vision BH Fondacija u partnerstvu s Udruženjem „Naša djeca“ Sarajevo i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a kojeg finansira Evropska unija.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img