TuzlaPraksa za sve studente Farmaceutskog fakulteta u kompaniji...

Praksa za sve studente Farmaceutskog fakulteta u kompaniji ZADA Pharmaceuticals | .

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji na Univerzitetu u Tuzli ozvaničena je saradnja Farmacetuskog fakulteta i kompanije ZADA Pharmaceuticals, čiji je cilj kvalitetnije obrazovanje i praktičan rad studenata u ovoj fabrici. Već naredne sedmice dvije grupe studenata imat će priliku da uđu u proizvodne pogone ZADA Pharmaceuticalsa u Lukavcu.

Magistri farmacije, uposlenici farmaceutske kompanije ZADA participiraju u nastavnom procesu na integrisanom studiju farmacije na Univerzitetu u Tuzli još od njegovog osnivanja.

  • Ta saradnja nije ograničena na integrisani studij farmacije. Kompanija ZADA pomaže naučno-istraživačkom radu na način da donira reagense našim studentima trećeg ciklusa i stavlja na raspolaganje sam instrumentarij u samoj fabrici. Mi do danas nismo imali priliku da formaliziramo tu saradnju i zaista mi je zadovljstvo da danas stavljamo tu saradnju u formalni okvir potpisivanjem sporazuma, kaže za RTVTK dr.sci. Adaleta Softić, dekanica Farmaceutskog fakulteta UNTZ.

Zahvaljujući sporazumu o saradnji studenti će imati i priliku i obavezu da dio stručne prakse obave u fabričkim pogonima i odjeljenjima za kontrolu lijekova.

  • Već naredne sedmice mi počinjemo sa praktičnom nastavom iz predmeta Instrumentalna farmaceutska analiza gdje ćemo primiti šest grupa studenata druge godine, a nakon toga i studente treće godine na predmetu Analiza i kontrola lijekova. Bit će organizovane i druge studijske posjete kako bi studenti stekli sliku o samom funkcionisanju Kompanije, najavila je mr. ph. Alma Salkić, izvršna direktorica za kvalitet u ZADA Pharmaceuticals.

Kompanija ZADA ima stotinu zaposlenih i proizvodi više od stotinu različitih lijekova. A u proces obrazovanja na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli kroz stručnu praksu učestvuju od 2007. godine.

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU