KulturaPredstava ''Hoću kući'' Teatra Kabare Tuzla u subotu...

Predstava ”Hoću kući” Teatra Kabare Tuzla u subotu u Domu mladih

Hoću kući – predstava o odrastanju, predstava o jednoj avanturi….

Na Kamernoj sceni Doma mladih u Tuzli, u subotu, 3. juna, sa početkom u 12 sati odigrat će se predstava za djecu ”Hoću kući” autorice Jasminke Petrović, u režiji Envera Hasića, a u produkciji Teatra Kabare Tuzla.

U predstavi igraju Enver Hasić, Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić.

Predstava je to o odrastanju i jednoj avanturi.

Nikola je jedne noći, nakon što su ga roditelji poslali rano na spavanje, odlučio potražiti druge, koji su se u njegovom slučaju mogli pronaći samo na drugim planetama. Što se dogodilo na kraju potrage saznajte sami…

Jasminka Petrović rođena je 1960. godine u Beogradu. Studirala je Španski jezik i književnost. Piše za djecu i mlade. Pisala je za mnoge dječije časopise i učestvovala je u mnogim programima koji potiču dječiju maštu i stvaralašvo. Nekoliko njenih knjiga prevedeno je na više od dvadeset jezika. Najpoznatije knjige su joj: Ovo je nastrašniji dan u mom životu; Kaži teti “Dobar dan”; Mame; O dugmetu i sreći; zbirka dramskih tekstova: “Da li ste vi žaba?”.

Dobitnica je mnogih nagrada kao što su: Srebrno Gašino pero; Neven; Regionalna nagrada Mali princ dva puta; Plavi čuperak. Jasminka Petrović spada među najbolje autorice za djecu i mlade.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img