back to top

Predstavnici udruženja studenata medicine BoHeMSA zajedno sa studentima na razmjeni u BoHeMSA LC Tuzla na sastanku kod gradonačelnika Tuzle

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, primio je u ponedjeljak, 14.8.2023., predstavnike Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini BoHeMSA, zajedno sa studentima medicine  iz cijelog svijeta koji borave u Tuzli.

Udruženje studenata medicine Bosne i Hercegovine BoHeMSA svake godine provodi razmjene studenata koje traju mjesec dana. Studenti iz različitih zemalja svijeta borave u Tuzli radeći na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a poslije toga, u socijalnom programu koji organizuje  BoHeMSA-a upoznaju kulturu i tradiciju Bosne i Hercegovine, drugih država i tako šire ljubav i mir u svijetu.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo i čestitao članovima i članicama BoHeMSA-e, kao i studentima koji borave na razmjeni u gradu Tuzli na njihovom dosadašnjem humanom i naučnom radu.

Glavne djelatnosti BoHeMSA-e su saradnja između studenata, predstavljanje studenata i udruživanje interesa studenata medicine na nacionalnom i međunarodnom nivou.BoHeMSA ima preko 300 članova na nacionalnom nivou, koji rade na brojnim projektima i punopravni je član Međunarodne federacije udruženja studenata medicine, IFMSA. IFMSA je jedna od najvećih studentskih organizacija na svijetu, a zastupa studente medicine, buduće ljekare na svjetskom nivou. Osim što služi kao glas studenata medicine, IFMSA je dinamična platforma koja omogućava brojne mogućnosti u napretku i usavršavanju djelovanja studenata, kako lično/profesionalno, tako i društveno, na nivou zajednice.

(Grad Tuzla/)

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU