TuzlaPredstavnik Ambasade Turske u BiH u posjeti Kalesiji,...

Predstavnik Ambasade Turske u BiH u posjeti Kalesiji, zahvalio za pomoć nakon zemljotresa |

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić danas je zajedno sa savjetnikom Alijom Džafićem i vijećnikom u Općinskom vijeću Kalesija Mujom Mujkićem u zvaničnu posjetu primio Kenana Ibrišimovića, predstavnika Ambasade Turske u Bosni i Hercegovini. 

– Uime ambasadora Republike Turske danas sam u Kalesiji kako bi se zahvalili načelniku i svim građanima općine koji su učestvovali u akciji prikupljanja pomoći za stanovništvo Turske koje je stradalo u razornom zemljotresu. Stambeni kontejneri koji su isporučeni iz ove općine u Kahramanmaraš dobili su svoje stanovnike i mogu da kažem da naselje Kalesija živi u Turskoj – kazao je Ibrišimović.

On je načelniku Džafiću uručio i poklon Ambasade Turske u BiH.

– Zaista mi je drago da imamo povratne informacije vezano za stambene kontejnere koje smo poslali u Kahramanmaraš. Mi smo za veoma kratko vrijeme zahvaljujući privrednicima i građanima kako Kalesije tako i Tuzle, Lukavca, Srebrenika i Mostara uspjeli da sakupimo oko stotinu hiljada KM i da izgradimo 31 stambeni kontejner i dva opremljena sanitarijama kao i kompletan namještaj i da naši momci odu tamo i to sve smontiraju – kazao je načelnik Džafić.

On je zahvalio Ambasadi Turske koja je bila veza zajedno sa Društvom Crvenog križa kako bi ta donacija stigla na pravo odredište, rekavši da će građani prvog oslobođenog grada uvijek biti tu za njih i za braću i sestre u Turskoj.

Na sastanku je bilo riječi i o uspostavljanju saradnje u oblasti ekonomije i privrede između privrednika Turske i Kalesije, s obzirom da općina raspolaže velikim površinama poljoprivrednog zemljišta ali i zemljištem koje je prostornim planovima predviđeno za industrijske zone i proizvodne hale, saopćeno je iz Općine Kalesija. 

rtvtk.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img