back to top

Preminuo Radomir Jovičić legendarni fudbaler Slobode

Preminuo Radomir Jovičić legendarni fudbaler Slobode. U Bijeljini je preminuo Radomir Jovičić, čovjeka koji je dao nemjerljivi doprinos Fudbalskom klubu Sloboda i koji je živio Slobodu.

Rade Jovičić je Slobodaš od rođenja. Njegov prvi pogled bio je usmjeren ka stadionu Tušanj, a njegove dječačke igre oko ograde pomoćnog stadiona.

Talentovani Rade je nakon staža u omladinskim kategorijama iznenada prekomandovan u mladi tim, formiran od prvotimaca koji su se oporavljali od povreda, nadolazećih nada, te talentovanih juniora.

Trener Đorđe Bjelogrlić prepoznao je da će mladi Jovičić biti dostojna zamjena za iskusnog Momu Radunovića, koji je svojim igrama i požrtvovanošću postao jedna od klupskih legendi.

Nakon igara za prvi tim, svi ostali klubovi su žudili za Radetom. Jaki Željo, predvođen Milanom Ribarom, nudio je malo bogatstvo, a Maribor, još tokom vojničkih dana, nagovarao je Jovičića da ostane u lijepom gradu na granici.

“Sve sam to odbio jer je meni Sloboda bila najdraža, a i Sloboda je svaku ponudu odbijala. Ostao sam u klubu sve do 1978. godine, kada mi je zbog zasluga ponuđeno da budem trener mlađih kategorija. Rado sam to prihvatio, jer je tih godina velikan jugoslovenskog fudbala Miljan Miljanić govorio da svaki mladi trener prvo mora raditi pet do sedam godina u mlađim kategorijama, a tek onda da pređe u prvi tim, prvo kao pomoćnik, a onda kao šef stručnog štaba“

Radomir Jovičić je tokom igračke karijere odigrao oko 750 utakmica u dresu Slobode. Isto toliko utakmica vodio je kao trener razne uzrasne kategorije kluba iz Tuzle. Kada ga pitate šta ga je Sloboda najbolje naučila, ponosno odgovori: “Da poštujemo sve ljude i da volimo naš klub i zato ga i danas volim“.

Sahrana našeg Radomira Jovičića će se obaviti u nedjelju, 31.12.2023. Godine u 13:00 sati na groblju Pučile u Bijeljini, saopštili sui z FK “Sloboda”.

(FK Sloboda)

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU