Pridružite Socijalnom danu

Lokalni tim Tuzla Asocijacije srednjoškolaca u BiH (AsuBiH) Vas poziva da se pridružite Socijalnom danu!

Na Socijalni dan srednjoškolci dobiju priliku da odlaskom na radno mjesto steknu osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se sa osnovnim radnim procesima.

Na ovaj način, oni pomažu vršnjacima da realiziraju svoje ideje, dok im odlazak na radno mjesto doprinesi donošenju odluke o njihovom budućem zanimanju. Škole omogućavaju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada, koji su snaga i moć današnjeg društva.

Socijalni dan ima nevjerovatne učinke:
● Povezuje poslodavce i potencijalne buduće zaposlenike
● Uči srednjoškolce radnoj etici i odgovornosti
● Promovira pozitivne primjere uspješnih firmi
● Poboljšava status srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini s ponosom poziva Vašu kompaniju da 15. oktobra otvori svoja vrata srednjoškolcima i postane partner u implementaciji Socijalnog dana 2021.

Nadamo se da ćete uvidjeti važnost našeg projekta i podržati nas, te dati priliku srednjoškolcima da grade sebe, svoja znanja i vještine. Način na koji to možete uraditi jeste da obezbjedite radna mjesta srednjoškolcima vašeg grada kako bi oni proveli 8 sati radeći, te potencijalno zaradili svoje prve dnevnice u minimalnom iznosu od 20,00 KM. Prethodnih godina implementacije projekta imali smo priliku surađivati sa mnogima, te smo dobili podršku i od mnogih institucija i organa lokalnih uprava, a na državnom nivou od Sparkasse Bank, trgovačkog lanca Bingo i Crvena jabuka market”, ističu iz Asocijacije mladih.

Srednjoškolci zarađen novac doniraju u Fond Socijalnog dana, te na taj način podržavaju realizaciju ideja svojih vršnjaka širom Bosne i Hercegovine.

ASuBiH je do sada implementirao četiri Socijalna dana! U posljednjoj godini implementacije radilo je 2094 srednjoškolaca/ki koji su stekli svoje praktično iskustvo u preko 892 preduzeća, te time osigurali sredstva u iznosu od 30.500 KM za Fond Socijalnog dana.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU