back to top

Prije 29 godina dogodio se strašan masakr u MZ Rudar

prije 29 godina dogodio se strašan masakr u mz rudarPrije 29 godina, 23.09.1994.godine, u Mjesnoj zajednici Rudar je od gelera granate koju su ispalili srpski teroristi i zločinci, smrtno stradalo pet nedužnih civila, naših sugrađana.

Smrtno su stradali Elena Imamović (9), Muharem Mahmutbegović (55), Edin Ibrahimović (17), Senada Muminović (18) i Ejub Mahmutbegović (27).

U znak trajnog sjećanja na ovaj tužni događaj udruženje žena u Kovačima nosi naziv Senada Muminović, te tako nastoje očuvati sjećanje na ovu mladu i lijepu djevojku, stradalu od agresorske granate.

Roditelji i rodbina u znak sjećanja na taj kobni dan okupljaju se kraj spomen obilježja u MZ Rudar, gdje će i ove godine položeni bukete cvijeća i podsjetiti se na ovaj teški trenutak od prije 29 godina, kada su njihovi voljeni stradali od agresorskih granata.

Roditelji stradalih su inicirali da se formira udruženje civilnih žrtava rata, kako bi se pokrenule mnoge aktivnosti na rješavanju problema iz ove oblasti, među kojima je i pokretanje tužbi protiv počinitelja ovog i sličnih zlodjela agresora./Nihad Kovačević/

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU