Tuzla vijesti TK iz minute u minutuPrijem za Ademira Zurapovića koji će suditi na...

Prijem za Ademira Zurapovića koji će suditi na OI u Tokiju (VIDEO)

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović u srijedu je organizovao prijem za Ademira Zurapovića, najboljeg bosanskohercegovačkog košarkaškog sudiju i jednog od osam sudija sa područja Evrope koji će suditi na Olimpijskim igrama u Tokiju.

˝Ja sam ponosan. Ne samo da je Ademir jedini Tuzlak na Olimpijskim igrama u Tokiju kao košarkaški sudija, nego i jedini čovjek iz Bosne i Hercegovine, i jedan od osam košarkaških sudija iz čitave Evrope. Zaista jedna briljantna karijera u jednom veoma odgovornom i dinamičnom poslu, svjetska karijera. Ademir Zurapović je sudio i na Svjetskom prvenstvu u Kini, a evo sada i na samom vrhu, na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ja sam ponosan i vjerujem da su svi naši građani ponosni. Kao što pratimo utakmice AS Roma-e zbog Edina Džeke, tako ćemo pratiti i ove košarkaške utakmice na Olimpijskim igrama zbog Ademira Zurapovića˝, izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Zurapović, koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri odsudio više od 450 međunarodnih reprezentativnih i klupskih utakmica, rekao je: ˝Sigurno da je učešće na Olimpijskim igrama san svakog sportiste i sportskog radnika. Samo učešće na Olimpijadi je meni podstrek da radim još bolje, da svoj grad, državu Bosnu i Hercegovinu, i Košarkaški savez BiH predstavim na najbolji mogući način u Tokiju. Zahvaljujem svojoj familiji, prijateljima, kolegama iz košarke i izvan nje, na podršci tokom svih ovih godina. Meni je košarka puno toga pružila u životu i da se ponovo rodim ovaj isti put bih izabrao˝.

Zurapović je FIBA sudija od 1995. godine, njegov posljednji veliki uspjeh, prije poziva za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, je suđenje na Svjetskom prvenstvu u Kini, gdje je sudio osam utakmica, uključujući i utakmicu za treće mjesto između Francuske i Australije. Pored toga, Zurapović je sudio na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj za igrače do 19 godina, na sedam evropskih prvenstava za muškarce, na Evropskom prvenstvu za žene 2007. u Italiji, na brojnim FIBA klupskim takmičenjima i utakmicama FIBA Lige šampiona, gdje je, između ostalog sudio utakmicu finala Lige šampiona u Rusiji 2021.

Olimpijske igre u Tokiju se održavaju od 23. jula do 08. augusta, a košarkaški turnir se igra od 25. jula do 08. augusta. Ademir Zurapović je među osam košarkaških sudija iz Evrope, koji će ove godine suditi na Olimpijskim igrama, jedini košarkaški sudija iz Bosne i Hercegovine i jedini zvanični učesnik Olimpijskih igara iz Tuzle.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU