back to top

Prijem za poduzetnike iz Srebrenika koji su podržani kroz program IMPAKT inkubator poslovnih ideja

U cilju  promocije  uspješnih saradnji, Investicijska fondacija Impakt u saradnji sa Gradom Srebrenik u prostorijama Gradske uprave  organizovala je prijem poduzetnica i poduzetnika koji su u predhodne četiri godine  podržani kroz program IMPAKT inkubator poslovnih ideja.

Ovaj program je jedna od najuspješnijih priča u smislu osnivanja novih biznisa i zapošljavanja uglavnom mladih ljudi u Srebreniku, s obzirom da je do sada u ovoj lokalnoj zajednici pokrenuto tridesetak biznisa, a skoro svaki se pokazao kao uspješna priča i ti subjekti zapošljavaju nove radnike i šire obim svog poslovanja.

Na sastanku na kojem je prisustvovao i gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić  poduzetnici i poduzetnice iznijeli su svoja uglavnom pozitivna iskustva, ali i poteškoće sa kojima se susreću.

Novi poziv fondacije IMPAKTza koji  rok prijave ističe u petak također je izazvao interesovanje s obzirom da se prijavilo oko 15 aplikanata,a ovaj poziv razlikuje se od predhodnog, odnosno, nije usmjeren samo na mlade već za sva punoljetna lica koja žele pokrenuti vlatiti posao ili imaju postojeći biznis (ne stariji od 12 mjeseci) koji žele unaprijediti.

Također, na satanku je najavljeno  i zajedničko učešće na Međunarodnom sajamu poduzetništva i obrta Grapos-expo Gračanica koji će se održati 20-23. septembra 2023. godine u Gračanici.

www.radiosrebrenik.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU